Тиждень зарубіжної літератури

12.02.2022 12:05

                           Тиждень  зарубіжної літератури в школі
   З 7 по 12 лютого в Здомишельському ліцеї Ратнівської селищної ради проходив тиждень зарубіжної літератури. Учні ознайомилися з планом роботи та отримали завдання для кожного класу. Подорож до Країни Літературії відбулась під керівництвом учителя зарубіжної літератури Ольги Василівни Сметюх .

   Кожний день тижня був насичений різноманітними подіями.                            

   Понеділок був  Днем книги та читання. Для учнів 1-7 класів було організовано анкетування на тему «Який ти казковий персонаж?» та літературну вікторину «Казка йде у гості», переможцем якої стала учениця                5 класу Ангеліна Корпач. З учнями  8-11 класів відбулась заочна мандрівка «Україна і зарубіжні письменники». Діти також переглянули інформаційні бюлетні про письменників рубрики «Чи знаєте  ви, що..?».

   Другий день тижня був Днем творчості. Школа розцвіла від дитячих малюнків – ілюстрацій до прочитаних творів та улюблених літературних героїв.  Найкращими журі визнало малюнки Катерини Романюк (7-А клас), Софії Маркової (7-Б клас), Дарини Нифодюк (7-А клас). Діти працювали з розмальовками, творчими завданнями, презентували свої роботи (казки, есе, ФБ-сторінки героїв). Переможцем в шкільному чемпіонаті «Майстер розгадування кросворду» стала учениця 5 класу Маргарита Гудко.

   Дуже цікаво і змістовно пройшла літературно-пізнавальна гра «Розумники і розумниці» між учнями 8 класу. Перемогу здобула команда «Спартанці».

   Третій день — День поезії і театру – розпочався поетичним турніром «Упізнай поета за віршем», «Відгадай вірш», «Буриме» та ігровими перервами «Поетичний калейдоскоп». Було проведено поетичний конкурс читців «Голоси поетів світу». Кращими декламаторами віршів улюблених поетів стали учні: Дарія Дмитрук, Орися Шишко, Соломія Шишко.

   Четвер був оголошений у школі Днем гри. Саме цього дня учні мали змогу показати свої знання з літератури, беручи участь в ігрових перервах «Веселий ярмарок», «Пригоди літературних авантюристів» та вікторині «Чи знаєш ти фантастику?». Діти були задоволені насамперед тим, що за правильні відповіді на питання отримували солодкі цукерки.

   Глядачам пощастило побувати на конкурсі «Міс Література». Ведучі свята Сергій Гудко та Дмитро Жигаревич представили членів журі. Зачарували всіх присутніх учасниці конкурсу – Пеппі Довгапанчоха (Дарина Нифодюк), Попелюшка (Софія Маркова), Герда (Вікторія Гурська), Оксана (Марійка Коваль), леді Ровена (Кароліна Пех), Ассоль (Вікторія Хомук).

   Дівчата продемонстрували свої гарні акторські здібності та знання творів під час виконання завдань. Це конкурси «Вихід із книги», «Представлення», «Свій серед чужих», «На уроці», «У салоні краси», «Речі до речі», «Меседж від героїні».

   Титул «Міс Література» здобула  учениця 7-Б класу Вікторія Хомук. Усі учасниці конкурсу були нагороджені стрічками з написами номінацій і призами.

 

   П’ятниця стала Днем пригод та фантастики. Для п’ятикласників було проведено урок-квест «Світ дитинства як світ гри». Цікаве літературне свято «Подорож до країни казок» пройшло у формі змагань з учнями 5 класу. Веселі цікаві завдання, які повинні були підкреслити не тільки знання програмового матеріалу, а й творче та нестандартне мислення, зробили позакласний захід яскравим і насиченим. Перемогу здобула  команда «Веселики». Для 10-11 класів було проведено брейн-ринг «Література від А до Я».

    У суботу був День інтелектуалів. Дуже цікаво пройшли конкурс літературних мемів і коміксів «Покреативимо!», хвилинка спілкування в 10 класі «Життєвий вибір». Також учні 8 класу взяли участь у грі «Хто я ?».

    У понеділок 14 лютого вчитель зарубіжної літератури О. В. Сметюх підвела підсумки тижня, подякувала  всім школярам за участь у конкурсах.. Переможці та активні учасники тижня отримали грамоти і солодкі подарунки, а звання Королеви ЗЛ Вікторія Хомук.