Тиждень безпеки життєдіяльності

20.10.2014 09:01

 

З 13 по 18 жовтня у школі проходив Тиждень безпеки життєдіяльності

Учні прес-центру оформили школу відповідно до тематики Тижня, виготовивши плакати з правилами безпеки життєдіяльності при пожежі, правилами профілактики отруєнь грибами, правилами поводження у натовпі, правилами дорожнього руху, з правилами безпечної поведінки з тваринами, правилами поведінки з гострими предметами, правила безпечної поведінки з незнайомим людьми, правила поводження з ліками, з безпеки життєдіяльності при харчування: харчові добавки.

Протягом тижня учні 1-2 класів разом з педагогом-організатором переглядали серію навчальних мультфільмів під рубрикою «Це повинен знати кожен» та обговорили безпечну поведінку дітей у мультфільмах.

Вчителем основ здоров були організовані відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності учнів.

16 жовтня учні 3-4 класів демонстрували свої знання правил безпеки життєдіяльності у грі «Правила безпечної поведінки», яку підготували та провели учні центру здоров’я та спорту та заступник президента ППР. Змагалися між собою 2 команди – «Пожежники» 3 клас, «Рятувальники» 4 клас. Допомагала учасникам квітка безпеки із завданнями на пелюстках. Команди пригадували твори про пожежу, брали участь у вікторині, розгадували загадки, називали казки з довірливими героями, визначали їстівні та неїстівні гри, повторювали дорожню абетку і виконували пісні про воду. Переможцем стала команда 3 класу «Пожежники» і була нагороджена грамотою. Усі учні не лише цікаво провели час, але повторили вивчені та отримали нові знання з безпеки життєдіяльності.

17 жовтня змагалися команди юних рятувальників 7-8 класів. У конкурсну програму програму входили конкурси «Візитка» та «Домашнє завдання», «Теоретичний», «Домашня аптечка», «Візьми з собою найважливіше», «Допоможи потерпілому», «Подолай небезпечний відрізок шляху», «Знавець назв грибів», «плакат соціальної реклами». Кожна команда представила по 6 учасників, які демонстрували свої знання з безпеки життєдіяльності. Перемогла команда 7 класу «Друзі», вигравши команду 8 класу «Професіонали» лише на 2 бали. Організували змагання юних рятувальників учні центру дисципліни та порядку на чолі із президентом ППР.

Для учнів 1-2 класів прес-центр розробив буклети «Безпека життєдіяльності школяра», а учні 3-4 класів отримали пам’ятки «Запам’ятай».

У рамках Тижня безпеки проходив конкурс дитячого малюнку «Ми – Україна! Ми – за мир!», який проводив центр культури та дозвілля. Учні усіх класів представили свої роботи, продемонструвавши усім свою громадську свідомість та патріотизм. Переможці були нагороджені грамотами.

17 жовтня було проведено евакуацію в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим та потерпілим.

Класоводи та класні керівники провели тематичні виховні години. Прес-центр поновив інформаційно-довідковий куточок з питань безпеки життєдіяльності. 

На сайті НВК було опубліковано спільне звернення до батьків щодо необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуацій.