Перемога в Києві

21.04.2018 13:21

Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Поширення і чисельність організмів, забруднення повітря, водних басейнів сьогодні досягли критичного рівня. Катастрофічний стан навколишнього середовища, що нині вже істотно визначає здоров’я людей, тривалість їхнього життя, саму можливість стабільного існування, спонукає дорослих і дітей  стати на шлях гармонії з природою.

         Свідоме й бережливе ставлення до природи треба виховувати з дитинства в сім'ї та в школі шляхом активного формування екологічної культури та накопичення систематичних знань у цій галузі.

           Одним із методів формування екологічної культури є участь здобувачів освіти в різноманітних проектах, практичних заходах по збереженню довкілля. Ось уже другий рік поспіль учениця 10 класу Тетяна Тарасюк  працює над проектами, мета яких покращити екологічний стан нашого села.

Свої проекти учениця презентувала в межах району, була серед переможців відбіркового заочного етапу на обласному рівні в 2017 році.

У 2018 році Тетяна Тарасюк стала фіналістом ІІ (очного) етапу конкурсу  і 13-14 квітня взяла участь у Всеукраїнській олімпіаді міжшкільних екологічних проектів Dream ECO в місті Києві (керівник – учитель біології Катерина Миколаївна Шиманська).

Десятикласниця вдало представила свій проект  «Екологічний стан річки Прип’ять в районі с.Здомишель» (категорія «Якість довкілля»). За зайняте ІІІ місце учениця нагороджена Дипломом переможця, бронзовою медаллю та цінними подарунками: смартгодинником АTRIX, футболкою з логотипами конкурсу тощо.

            Тетяна, беручи участь в олімпіаді, здобула безцінний досвід та можливість спілкування з однодумцями, відвідала Міжнародну школу «Меридіан».  Тож бажаємо нашому призеру нових креативних ідей, творчих успіхів і нових перемог, зокрема, у сфері екології.

Фото за посиланням:

drive.google.com/open?id=1oVdop0eFKE6kLH_Wu0qGR_jcvrsUVjYF