Міжнародний День рідної мови

21.02.2019 13:42

Міжнародний День рідної мови

           Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошено на Генеральній конференції ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.

       Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати.  Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька і матері.

        До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна   родина НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. – дитячий садок» с. Здомишель. В стінах нашої Альма-матер проводились різноманітні заходи, в яких активну участь   брали учні та вчителі української мови :

v    флешмоб для учнів 1 – 11 класів;

v    конкурс на кращу стіннівку;

v    інформаційно-пізнавальний колаж “Пиши правильно! Читай правильно!”; 

v    анонімний конкурс “Кращий знавець мови” серед вчителів;

v    вікторина знавців рідної мови “Ти велична і проста” для учнів 7 та 8 класів, в якому перемогла команда «Один в полі не воїн»(8 кл.)

      Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.

І. Багряний

 Бажаємо усім:
Вивчайте рідну мову, любіть та шануйте її, бережіть та передавайте її з покоління в покоління, спілкуйтесь рідною мовою.  Пам'ятайте - скільки житиме мова, стільки житиме нація.

 

Фото за посиланням: drive.google.com/open?id=1KEStVd-MZJ8eYT8cedLprXNRJtP7LpDJ