Літературно-патріотична композиція «Ми, українці, велика родина, мова і пісня у нас солов’їна».

19.02.2015 12:23

 

У вівторок 17 лютого в нашій школі проходила літературно-патріотична композиція «Ми, українці, велика родина, мова і пісня у нас солов’їна». Організували свято вчителі української мови і літератури Головій Г. Д., Сметюх О. В. та завідуюча сільською бібліотекою Харківець Н. Я.

На захід були запрошені герої-односельці, учасники АТО. Серед них були присутні Заліпа Олександр, Свіржевський Олександр, Харківець Ігор та Романюк Ігор.

   Ведучі розповіли про нашу рідну землю, її символи та багатства. Учні 2-4 класів читали напам’ять вірші про Україну, чарівну мову. Учениця 6 класу Харковець Іванна виконала пісні «Під небом синім моя країна» та «Мамо, мамо, серденько».

   Далі розмова була про події на сході України. Тарасюк Тетяна та Тимощук Юлія декламували власні поезії про війну. Учні школи взяли активну участь в інтерв’ю з героями-односельцями,                а учениця 8 класу Юхимчук Катерина заспівала юнакам в подарунок  пісню «Повертайся, солдате». Щирі слова подяки прозвучали також  з уст п’ятикласників, членів гурка «Живе слово».

 На кінець свята прозвучала пісня «Сам собі країна» у виконанні вокальної групи учнів 8 класу.