Інвалідність - це не вирок...

05.12.2018 12:47

Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство. Що сталося б зі світом, якби в ньому раптом не стало доброти? Чи втратило сьогодні свою цінність милосердя? Чи не звівся його широкий зміст до поняття «дрібна милостиня»? Чи є поряд з нами люди, які потребують допомоги?

     В Україні мешкає близько двох мільйонів самотніх людей. Майже двісті тисяч із них не здатні подбати про себе. П’ятнадцять тисяч самотніх живуть у будинках-інтернатах. Іноді за нашою черствістю ми не помічаємо дуже хороших людей, які просто потребують краплиночку нашої допомоги.

    3 грудня українське суспільство разом зі світовим товариством відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Цей день не є святом, він покликаний привернути увагу суспільства до життя цих людей та показати їх здібності і таланти.

    З 26 листопада по 30 листопада 2018 року в НВК «ЗОШ І – ІІІ  ступеня – дитячий садок» с.Здомишель проводилися заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю, мета яких - інформування учнів про моральні цінності; виховання почуттів співпереживання, милосердя, співчуття; формування свідомого ставлення до людських чеснот, показ величі та краси добра; виховання справжньої людської радості – творення добра для інших; сприяння розвитку творчих здібностей учнів та участі їх у благодійній діяльності.

    У школі були проведені «уроки доброти « на тему: «Інвалідність – це не вирок», «Мій світ – моя фортеця», «Чи можу я бути толерантним» та інші.

     Класний керівник 5 класу Сметюх О.В. провела у своєму класі виховну  годину - презентацію «Інвалідність – це не вирок, дивіться на нас як на рівних»,де ознайомила детальніше дітей з такою соціальною категорією як діти з інвалідністю та люди з інваклідністю. Звернула увагу дітей на їх права. Мета заходу - сформувати  в дітей любов і повагу до людей з обмеженими можливостями. Виховати чуйність, співчуття та гуманне ставлення до людей із вадами.

Фото заходу можна глянути за посиланням: drive.google.com/open?id=1cwjrSIrKe-_1I0aHrd3WSTp4tC4KxfsO