Фольклорне свято «Дари осені»

23.10.2014 11:02

 

22 жовтня, учні, що входять до центру культури та дозвілля, організували фольклорне свято.

Свято передбачало ярмарку – учні 2-7 класів мали змогу не лише продемонструвати свої роботи, вироби, смаколики, але і продати. Учні надзвичайно творчо підійшли до виконання поставлених завдань, здивувавши усіх своєю випічкою та іншими виробами. Метою організаторів було перевірити реакцію учнів на даний захід, зважаючи на високу активність учнів планується проведення благодійної ярмарки з різноманітними акціями для збору коштів на допомогу військовослужбовцям, що були поранені в зоні АТО. Найактивнішими учасниками ярмарки стали учні 2-3 класів, тому були нагороджені грамотами-подяками за свою участь у заході.

Ще одним із етапів свята були «Осінні посиденьки», на які запрошувалися усі бажаючі більше дізнатися про свята, звичаї та прикмети жовтня, звернувшись до фольклору. Протягом посиденьок учні дізналися про давні назви жовтня, прислів’я та приказки пов’язані з цим місяцем, про звичай сікти капусту з 8 жовтня, про історію назви свята Покрови та Параскеви П’ятниці. Також учні мали змогу продемонструвати свої знання загадок, прикмет та прислів’їв.

Варто відзначити, що свято зацікавило учнів, тому в подальшому центр культури та дозвілля планують організовувати фольклорні свята, щоб ознайомлювати учнів з традиціями та звичаями українського народу.