До Дня пам’яті жертв Голодомору

28.11.2020 10:14

До Дня пам’яті жертв Голодомору…

     Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів. У четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору.

      З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого, у навчальному закладі с. Здомишель  були проведені інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «Хліб – усьому голова…», проведені виховні години, година пам’яті і скорботи «Збережи пам'ять. Збережи правду». Так, в пам’ять про мільйони загиблих від Голодомору класний керівник Нифодюк К.В. підготувала та провела в 9 класі  урок-реквієм «Незабутні сторінки історії голодомору в Україні 1932-1933».У  цікавій формі розповіли учні про страшну трагедію українського народу, про жахливі факти та статистику голодомору. Урок пам'яті та скорботи  був завершений хвилиною мовчання та запаленням свічки.

       В пам’ять про мільйони загиблих від Голодомору Український інститут національної пам’яті закликає всіх мешканців України 28 листопада 2020р. о 16:00 приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання, а також заохочуємо із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

 

 

Фото: drive.google.com/drive/folders/1YidPVfxs3OSMiu5AG8k7Zdgcpm7BRojF?usp=sharing