День Вишиванки

22.05.2017 10:55

23 березня в нашій школі проходило свято під назвою «Вишиванка на подіумі», яке провела вчитель української мови і літератури Ольга Василівна Сметюх.

   Ведучі заходу Максим Нифодюк та Ірина Тимощук розповіли про історію та культурне значення вишивки.

   Учні переглянули відео, дізналися про символіку кольорів у вишиванках. Вікторія Веремчук, Оксана Козел і Анна Савчук розказали народні повір’я та прислів’я, пов’язані із сорочкою. Олександра Дмитрук, Анна Більчук і Дарія Сливка декламували вірші, Іванна Харковець порадувала піснею «Вишиваночка». Приємно вразили дівчатка 5 класу, які виконали танець «Рушничок», а члени гуртка «Театральні замальовки» інсценізували фрагмент колишнього обряду сватання.

   Також для учнів проводилася гра «Марафон ерудитів», у якій за правильну відповідь на питання діти отримували солодкий приз. Цікавим був фотоконкурс «Я українець, україночка!», переможців якого визначали оплесками. І місце посіли Катерина Хартонюк і Богдан Никаноров, ІІ місце – Олександр Гаврилюк, Кароліна Пех і Станіслав Фролов, ІІІ місце – Мар’яна, Більчук, Анна Більчук і Оксана Козел.

   Закінчилося свято парадом: учні у вишиванках пройшлися по імітованому сучасному подіумі, демонструючи красу і неповторність української вишивки.

Фото за посиланням:

drive.google.com/open?id=0B436i_9kGNUMRHcwV2FTRGRLWjQ