День Соборності України

22.01.2019 09:56

22 січня 1919 року Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися й утворили Україну. Проголошення Акту Злуки увійшло в історію українського народу як свято національної єдності. Цей день став символом об’єднання України. Особливого значення ця історична дата набула після проголошення незалежності України в 1991 році. Тож відзначення Дня Соборності символізує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за вільну Україну, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації.

      Сьогодні, коли Україна переживає непрості часи, коли її існування знаходиться під загрозою, поняття «соборність» та «неділимість» набули нового значення, загострилось їх розуміння. І День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. І особливо тепер нам потрібно про це пам’ятати. 

      З нагоди цього свята в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок» с. Здомишель  проведено тематичну урочисту лінійку «Україна – моя молитва». Класні керівники провели години спілкування, бесіди на теми: «Ми діти твої Україно!»;«Соборність України – основа державності», «Україна є, була і буде», « День Соборності та свободи України»      

       Проведені заходи сприяли вихованню в учнів національної свідомості, глибокої поваги та любові до Батьківщини, формуванню рис громадянина Української держави та пробудженню інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу.

Фото за посиланням: drive.google.com/open?id=1KaFC9ERInk7Z3h2jRTTr4723q7uPAhWm