День пам'яті жертв Голодомору

29.11.2021 09:30

День пам’яті жертв Голодомору

Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні вшановується пам'ять всіх загиблих від Голодомору 1932-1933 років. Це одна з найстрашніших сторінок нашої історії. Такий спосіб упокорення обрала радянська влада до українського народу.

Щонайменше в Україні померло 3,9 мільйона людей. Кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів.

З учнями НВК с. Здомишель  класними керівниками та класоводами проведено ряд виховних годин по даній темі. З учнями 3 класу Литвинець О.В. створила колективне панно «Не забудь!», яке складалося з  квіток-незабудок – пам'ять про Голодомор. Павлюк Н.А. з четвертокласниками створила свічки-памʼяті про всіх загиблих від голоду. Заступник директора з виховної роботи Хартонюк В.В. та педагог-організатор Грицак М.В.  з учнями початкових класів організували акцію «Ангел памʼяті». З учнями 10 класу вчителем історії Семеренком О. В. проведено урок на тему «Голодомор 1932-1933 років».

Бібліотекарем  Нифодюк Г.І. створено тематичну виставку «Голодомор… Горе нами не забуте»

Традиційно в четверту суботу листопада о 16 годині  проводиться  Всеукраїнська акція «Запали свічку».  Нехай же кожен з нас приєднається до неї і у кожній домівці на вікні запалає вогник, як знак пам’яті  про всіх невинно загиблих у роки геноциду українського народу,

створеного штучним  голодом.