70-та річниця Перемоги

11.05.2015 11:34

8 травня, у День пам’яті та примирення, у нашому навчальному закладі було проведено урочисту лінійку «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!», яку підготували педагог-організатор Романюк Ю. М. та учнівське самоврядування на чолі з президентом.

Метою заходу було підкреслити роль та внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, тому ведучі розповіли про ціну, яку Україна заплатила за довгоочікуваний мир – спалені міста і села, знищені мости, підприємства, лікувальні заклади, школи, вузи, про кількість загиблих людей. Члени центру волонтерської діяльності виготовили запрошення та запросили гостей – вдів та дітей війни, оскільки жодного ветерана у нашому селі не залишилося.

Лінійка була наповнена радістю та смутком, почуттями урочистості та втрати. У ході заходу згадали про нелегку ветеранів у період війни та висловили свою подяку словами та квітами. До привітань приєдналася вчитель історії Безносюк М. В., яка у ході свого виступу розповіла про значення європейського символу маку, пригадала усіх наших односельчан, що загинули на війні та усіх захисників, що були та є мобілізованими на захист українських земель.

Вшанували пам’ять загиблих односельчан хвилиною мовчання та покладанням квітів  та вінку до пам’ятного знаку.

Не забули також про українських військових, які відвойовують для нас мир і свободу на кодонах Сходу, подякувавши їм за любов до Батьківщини. Для українських захисників Вітчизни та їх родин учениця 6 класу виконала поезію «Я вірю в тебе, рідна Україно…».

Музичні привітання лунали для гостей та присутніх від Юхимчук Катерини та тріо дівчат 6 класу.

У закладі  було проведено акцію «Квітка пам’яті», у ході якої учні одягнули квітку маку у пам’ять про всі жертви війни.

Слід згадати, що учасники прес-центру оформили подвір’я школи плакатом та листівками зі словами гасла 70-ї річниці Перемоги.

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1868-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1860-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1857-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1852-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1850-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1848-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1847-jpg

cms.nvk-zdomyshel5.webnode.com.ua/fotogalereya/#dscn1844-jpg